Нашата фабрика

Нашата фабрика е сертифицирана по всички системи за производство и преработка на мед и пчелни продукти- FSSC 22000, ISO 9001:2015, НАССР.

На нейната териория са разположени:

  • две топли камери за декристализация на пчелен мед с изграден мониторинг за прецизно и дистанционно контролиране на температура
  • множество хомогенизатори- с обем от 300кг до 22 тона
  • първична и вторична филтриращи системи, за малки частици в първата фаза на изпомпване на меда, както и за фини частици във втората фаза преди пълнене.
  • три хладилни склада с различен температурен режим – за пчелен прашец, пчелно млечице, перга и пчелен клей
  • система за пълнене на варели, всякакви размери пластмасови кофи, както и широка гама от потребителски опаковки.

Разполагаме с няколко модерни поточни линии за потребителски опаковки, като всяка една от тях е напълно автоматизирана. Най-голямата е с 6 пълначни глави, дозиране от 0 до 1000мл и капацитет от 2500буркана на час.

В нашата фабрика разфасоваме също и пчелно млечице, преработваме прополис на прах, прополисова тинктура, изсушаваме и пакетираме пчелен прашец и пчелна перга в стандартни и индивидуални опаковки по заявка на нашите клиенти.

Разполагаме и с няколко сертифицирани склада за съхранение на пчелни продукти, като част от нашите фирмени бази.

Прилагаме строг качествен контрол на всички етапи от закупуването до пакетирането, за да осигурим изключителен и безопасен продукт на нашите клиенти

Лаборатория Роял Бийс

За да осигурим производството на качествени продукти Роял Бийс изкупува мед от цялата страна. Подлагаме го на прецизен първичен анализ в собствената ни лаборатория, за да бъдем сигурни в неговите качества още преди да сме го изкупили.

Нашата собствена лаборатория е ключов елемент в производство на качествени продукти. Лабораторията ни разполага с модерно техническо оборудване и професионален персонал.

Всяка колективна проба, взета от тенекиите с мед, се изследва по различни показатели – за наличие на антибиотици, пестициди, ветеринарни лекарства, захари, имитиращи подсладители и всякакви фалшификации.